Primeur in Wijchen: Nuon introduceert het Energiedak

maandag 7 december 2015 10:46 Binnenland

Dit is een origineel bericht van N.V. Nuon Energy

In een periode waarin klimaatverandering hoger op de agenda staat dan ooit, introduceert Nuon een innovatieve oplossing in duurzame energie: het Nuon Energiedak. Een dak dat met isolatie en zonnepanelen energiebesparing en -productie combineert. Op basis van uitgebreid onderzoek naar de behoeften van klanten is het concept gebouwd rond drie pijlers: gemakkelijk, financieel aantrekkelijk en mooi om te zien. Nuon start dit proefproject in de gemeente Wijchen - de eerste locatie waar het Nuon Energiedak wordt aangeboden.

Lagere maandlasten en duurzame energie

Uit een analyse van het energieverbruik van Nuon-klanten is gebleken dat honderdduizenden huizen in Nederland een hoge energierekening hebben als gevolg van slechte dakisolatie. Dergelijke huizen hebben baat bij het Nuon Energiedak, omdat de isolatie zorgt voor een veel lager gasverbruik en de zonnepanelen bovendien de stroom opwekken die klanten nodig hebben. Voor klanten betekent dit dat hun lasten omlaag gaan: de besparing op energielasten is groter dan de kosten van de investering. Een financieel aantrekkelijke en bijzonder duurzame oplossing, die er ook nog eens mooi uitziet doordat de zonnepalen geintegreerd zijn in het dak.

Slimme energieoplossingen bij Nuon

Cindy Kroon, directeur Klanten van Nuon vertelt: "Onze klanten vragen ons om hen te helpen om hun energierekening te verlagen en om hen duurzame energie te bieden. We investeren daarom in nieuwe producten en diensten die daarop aansluiten. Dit nieuwe energiedak past in die lijn: het is een mooi voorbeeld van hoe wij onze klanten slim en efficient helpen om energie te besparen en op te wekken. Het Energiedak wordt geproduceerd en verkocht door het ervaren familiebedrijf Stafier."

Bezoeken

In de gemeente Wijchen staan relatief veel huizen die baat kunnen hebben bij het Nuon Energiedak, bijvoorbeeld in de wijken Diepvoorde en Kraaijenberg. De komende weken bezoeken energieadviseurs van Nuon deze wijken om bewoners te informeren over het Nuon Energiedak. Huiseigenaren kunnen gratis en vrijblijvend een 'quick scan' laten uitvoeren om te horen of hun woning geschikt is en welke besparing zij ermee realiseren.

Informatieavond in Wijchen

Het proefproject wordt op maandag 7 december in het Kasteel van Wijchen aan de Kasteellaan 9 afgetrapt met een informatieavond voor geinteresseerden. Tijdens deze avond wordt een demonstratiemodel van het dak getoond en wordt onder andere uitleg gegeven over financieringsmogelijkheden. De avond start om 19.30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen in Wijchen die interesse heeft. Als in Wijchen blijkt dat er voldoende interesse in het energiebesparende dak bestaat, introduceert Nuon het in een later stadium ook in andere gemeenten.

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming die met ruim 4.400 medewerkers circa 2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Een betrouwbare, betaalbare en zo duurzaam mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, energie-gerelateerde producten, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken - de groenste energie is tenslotte de energie die je niet verbruikt. Nuon is onderdeel van Vattenfall.

*

*

*

*