Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslan kent EUR 139.750 toe aan cultuur- en natuurprojecten

Het bestuur van het Cultuurfonds Fryslan heeft aan 34 cultuur- en natuurprojecten in de provincie EUR 139.750 toegekend. Zo ontvangt de Stichting Slachtemarathon EUR 10.000 voor de culturele activiteiten tijdens de Slachtemarathon 2016.

De organisatie van Muziekverenigingen in Fryslan ontvangt een bijdrage van EUR 57.500 voor het vervolg van het project Korpsen in de Klas. Kinderen uit groep 5 en 6 leren klassikaal een muziekinstrument bespelen. Met het vervolg wordt een brug geslagen naar buitenschoolse muziekbeoefening bij de lokale muziekverenigingen. De bijdrage is geleverd uit het door het Cultuurfonds beheerde Dames Tiemersma Fonds, een fonds ter ondersteuning van muziek en textiele vormgeving voor jongeren.

Verder is er een bijdrage van EUR 2.500 geleverd aan de Vereniging van Terpenonderzoek voor de expositie Succesvol wonen op een wad in het Natuurmuseum te Leeuwarden. De expositie vindt plaats in het kader van het 100 jarig bestaan van de vereniging.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiele bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslan is een van de twaalf provinciale afdelingen.