Loonsverhoging 2015 betaald, behalve in Goes

Vrijwel alle scholen betalen de loonsverhoging in november of december uit, zo blijkt uit een peiling op de website van de AOb. Alleen het Ostrea Lyceum in Goes doet dat pas als er een echte cao is. Voor 2016 blijft de hoogte van de loonsverbetering onzeker.

In het basisonderwijs werd in de peiling op AOb.nl regelmatig geklaagd dat op de loonstrook van november de beloofde loonsverhoging niet voorkwam. Blijkbaar hebben sommige besturen niet goed gecommuniceerd dat dat december gaat worden. Verder lijkt het erop dat vrijwel alle scholen in mbo, basis- en voortgezet onderwijs de over 2015 afgesproken loonsverhogingen en een eenmalige uitkering gewoon uitbetalen. Er is voorlopig een uitzondering, het Ostrea Lyceum in Goes.

"Wij moeten niks, want er is niets vastgelegd", zegt rector Jos Brand van het Ostrea. "Ik had graag gewild dat er een akkoord was waaraan iedereen zich committeert. Voordat ik een loonsverhoging uitbetaal wil ik weten of er dekking voor is en niet dat de afspraken straks anders blijken te zijn." Zijn personeel reageert er goed op, zegt Brand. "De PMR is akkoord en het is in een nieuwsbrief uitgelegd. We hebben in dit land afspraken die vastliggen in de cao. Zodra die er is, zullen we de loonsverhoging netjes uitbetalen, maar niet tussentijds."