De Europese Unie is failliet

Bontes / Van Klaveren

De Europese Unie is failliet

07/12/2015Louis BontesIn de Kamer, Spreekteksten Louis

Voorzitter, laat ik eens met een positieve noot beginnen. Het gaat de goede kant op met de Europese Unie. De totale ineenstorting komt namelijk steeds dichterbij. En dat is heel mooi nieuws voor de Nederlandse bevolking.

De EU is in de huidige vorm volledig mislukt. Het brengt geen vrede en voorspoed, maar chaos en conflict. We zien het iedere dag op het nieuws.

De invoering van de euro is een kapitale fout geweest. Een muntunie gebouwd op drijfzand die al jarenlang kunstmatig in leven wordt gehouden, is op termijn natuurlijk onhoudbaar.

De laatste maanden zien we ook het complete failliet van zowel het Schengen- als het Dublin-verdrag. Naar Duitsland kwamen dit jaar 1 miljoen asielzoekers. IS-strijders kunnen zich makkelijk door heel Europa verplaatsen. Het vrije verkeer van personen is vervallen tot het vrije verkeer van jihadisten.

Afgelopen donderdag werd een asielzoeker in Nederland opgepakt omdat hij lid was van IS. Het maakt voor dit kabinet helemaal niets uit. Het houdt de grenzen wagenwijd open en speelt spelletjes met onze nationale veiligheid.

Voorzitter, hadden wij maar een premier als Victor Orban. Hij komt wel op voor zijn eigen land en begrijpt dat de veiligheid van zijn bevolking de eerste prioriteit moet hebben. Het beleid van de andere Europese leiders is doordrenkt met politieke correctheid en totale zwakte.

Het spook van Chamberlain waart door Europa. Zonder enige schaamte gaf ook premier Rutte toe aan de pure chantage van Turkije.

Voorzitter, Europa geeft Turkije drie miljard euro, terwijl er geen enkele garantie is dat de asielinstroom wordt beperkt. Het is een van de meest gevaarlijke en naieve deals die ooit is gesloten.

75 miljoen Turken komen niet meer bij van het lachen. Zij kunnen straks visumvrij reizen en versneld toetreden tot de EU. Er zou ook een akkoord zijn om een half miljoen extra asielzoekers in Europa te plaatsen.

Het kabinet is helemaal gek geworden.

Voorzitter, de Nederlandse bevolking heeft het gehad met de EU. Zij wil geen Turkse toetreding en geen nieuwe asielzoekers. Maar Brussel vindt democratie een vies woord. De Europese Unie is een quasi-dictatuur geworden.

Voorzitter, de verdragen van Maastricht, Schengen en Dublin zijn mislukt. De Europese Unie is failliet. Laten we als EU-voorzitter van 2016 een historisch jaar maken. Laten we de stekker eruit trekken en de boel ontmantelen.

De EU-zeepbel spat op korte termijn uit elkaar. Mijn fractie zet de champagne alvast koud.

Dank u wel.