Rondleiding door bouwput nieuwe sluis Wilhelminakanaal

Rondleiding door bouwput nieuwe sluis Wilhelminakanaal

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 04 december 2015- Laatste update: 04 december 2015 15:48 uur

De projectambassadeurs hebben op 28 oktober een bezoekje gebracht aan de nieuwe sluis III. Na een update over het project, kregen de ambassadeurs een rondleiding door de bouwput van de nieuwe sluis.

De ambassadeurs op het bouwterrein van de nieuwe sluis III.

De projectambassadeurs zijn personen die bekend zijn met de omgeving en wat er in de wijken leeft. De meeste van deze ambassadeurs maken als fietser of voetganger regelmatig gebruik van het gebied langs het Wilhelminakanaal. Zij delen hun ervaringen met Rijkswaterstaat om op die manier de hinder van de werkzaamheden aan het kanaal zoveel mogelijk te beperken.

Stand van zaken

Op 28 oktober hebben de projectambassadeurs de nieuwe sluis III bezocht. Eerst werden ze door Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Heijmans-Boskalis bijgepraat over het project. Daarbij kregen ze informatie over de huidige stand van zaken en de toekomstige werkzaamheden.

Grote sluis

Daarna was het tijd voor een bezoekje aan de bouwput van de sluis. Een bijzondere ervaring, aldus de ambassadeurs. Niet iedereen krijgt immers de gelegenheid om over de bodem van een sluis te lopen. Als de sluis straks eenmaal gereed is, is de sluis gevuld met water en is dit niet meer mogelijk. De ambassadeurs waren onder de indruk van de grootte van de sluis. De grootte was extra goed te zien toen ze over de onderhoudsbrug van de sluis liepen.

Meer informatie

Meer informatie over het project, vindt u op de projectpagina Wilhelminakanaal: verbreding, verdieping en nieuwe sluis.