Meedoen in gemeenten onder strikte voorwaarden

AA Nieuwslogo 50PLUS

Voor de Algemene Ledenvergadering van 50PLUS op zaterdag 12 december 2015 wordt de leden voorgesteld te besluiten, dat 50PLUS gefaseerd en onder strikte voorwaarden aan gemeenteraadsverkiezingen zal meedoen. Te beginnen in 2018 in een beperkt aantal gemeenten.

De vergadering wordt gehouden in de MeetUp ruimte van het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht en begint om 10.30 uur. Men kan zich nog aanmelden voor de ALV middels een e-mail naar alv@50pluspartij.nl

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 7 november 2015 is besloten een commissie te formeren met de opdracht te onderzoeken of en zo ja onder welke voorwaarden 50PLUS in de toekomst aan gemeenteraadsverkiezingen zou kunnen deelnemen. Tevens werd besloten dat de commissie aan de Algemene Ledenvergadering van 12 december 2015 zou dienen te rapporteren.

De volgende personen werden benaderd en bereid gevonden aan de commissie deel te nemen: *Maurice Koopman, die zeer grote politieke ervaring heeft op diverse niveaus en regio's. Hij werd voorzitter van de commissie. Hij is waarnemend voorzitter van 50PLUS. *Mieke Hoek, die grote ervaring heeft op plaatselijk, provinciaal en landelijk niveau. Zij is onder meer Statenlid voor 50PLUS in Utrecht. *Toine Manders met een grote ervaring tot op Europees niveau en zeer bedreven in het voeren van campagnes. Hij heeft geen functie in de partij.*Theo Heere, een gewoon lid. Hij heeft zeer bijgedragen tot de Europese campagne, maar ook goed ingevoerd in de gemeente Den Haag. *Jan Nagel, erelid en senator. Daarnaast was hij zeer succesvol op lokaal gebied met de oprichting van Leefbaar Hilversum. *Jan-Frans Brouwers, voorzitter van de provinciale afdeling Noord-Brabant. Hij leidt een organisatieadviesbureau in Son en Breugel. *Chris Spooren, projectmanager. Hij heeft ervaring bij de gemeenteraad en is nu een van de vertegenwoordigers in het Waterschap de Dommel. *Hylke ten Cate, landelijk secretaris. Hij kent als geen ander het politieke landschap in geheel Nederland. De commissie is twee keer bijeen geweest.

Het hoofdbestuur stelt de leden nu voor de volgende besluiten te nemen: 1. De ALV gaat akkoord met de inhoud van de notitie Gemeenteraadsverkiezingen. 2. De ALV geeft de commissie Gemeenteraadsverkiezingen de opdracht een vervolg notitie samen te stellen, waarin dit beginsel besluit tot deelname aan gemeenteraadsverkiezingen nader wordt uitgewerkt en geconcretiseerd in procedures, voorwaarden, keuzen en partijorganisatorische maatregelen. 3. De ALV draagt de commissie op te rapporteren aan de eerstvolgende ALV in 2016.

Voor de volledige agenda van de vergadering op 12 december klik HIER.