ROOD onderzoekt klachten over ROC


ROOD onderzoekt klachten over ROC

Foto: Janne van den Bosch / ROOD Nijmegen

08-12-2015-ROOD Nijmegen is de afgelopen weken in gesprek gegaan met mbo-studenten over de kwaliteit van hun onderwijs. Klachten over misstanden binnen de school waren voor ROOD aanleiding om enquetes af te nemen bij de ROC-locatie aan de Campusbaan. "Soms luistert de school naar onze
klachten, maar er wordt niks mee gedaan", aldus een mbo-student, "De stagebegeleiding is slecht en als je geen stageplek vindt word je van de opleiding gegooid!"

Vanuit het hele land luiden er steeds meer protestkreten. Studenten hebben weinig te zeggen over hun eigen onderwijs en docenten missen zeggenschap over de inhoud van de lessen. Het onderwijssysteem in Nederland is ondemocratisch, zo luidde de grootste kritiek bij de studentenprotesten. "Van
alle kanten wordt er bezuinigd op studenten en op onderwijs, terwijl we juist in hen zouden moeten investeren" vindt ROOD-woordvoerder Tatum Postema.

ROOD wil de komende weken de klachten bundelen en samen met de studenten van het ROC in gesprek met de opleidingen om de problemen te verhelpen.