Missionair Oogpunt: Dit jaar vier ik geen advent - Protestantse Kerk..


07 december 2015

Een eerlijk Oogpunt van Adrie Stemmer die dit jaar geen Advent viert. Want, als je rouwt is er weinig ruimte voor blij `wachten op'.

Pagina-inhoud
*

De afgelopen twintig jaar vierde ik enthousiast Advent. Ik had zin om op zoek te gaan naar het kind in de kribbe. Ik had hem ook wel wat te bieden. Geen goud, wierook of mirre, maar wel een drive om hard te werken voor God. Mijn man en ik gingen wonen in een kanswijk in Amersfoort om een kerk
te beginnen die past bij de wijk. En ik ging aan de slag als hoofdredacteur van internetkerk MijnKerk.nl. Het leven lachte me toe en God lachte mee.

Dit jaar vier ik geen Advent. Afgelopen jaar was op veel fronten een jaar van afscheid nemen en rouwen. En als je rouwt is er weinig ruimte voor blij `wachten op'.

Dit jaar vier ik geen Advent, maar ik ontdek wel dat het kind in de kribbe niet alleen iets vertelt over blij verwachten. In de komst van Jezus laat God zien dat hij weet hoe kwetsbaar het leven is door er zelf iets kwetsbaars tegenover te zetten.

Durft u die kwetsbaarheid een plek te geven in het missionaire werk? Dat is een vraag waar ik zelf ook nog even op ga kauwen.

Adrie Stemmer

Hoofdredacteur MijnKerk
'Missionair oogpunt' is een korte column, geschreven door verschillende auteurs met een missionair specialisme.

>Meer Missionair Nieuws