Nieuwe taxatiedag kunst en antiek op 3 januari 2016


Johan van Kalmthout

Na de grote belangstelling voor de taxatiedag kunst en antiek afgelopen oktober zal op zondag 3 januari 2016 een nieuwe taxatiedag plaatsvinden in het Markiezenhof. Ben je benieuwd of dat schilderij, het zilveren bestek van oma of een oud meubelstuk geld waard zijn? Of gewoon nieuwsgierig naar
het erhaal erachter? De ervaring leert dat mensen vaak half niet weten wat iets waard is, dus kom op 3 januari naar het Markiezenhof om 3 voorwerpen te laten taxeren! Na het grote succes van de taxatiedag op 9 oktober zal opnieuw eenzelfde dag plaatsvinden in het Markiezenhof.

Taxateurs
Ervaren taxateur Patrick Becks verzorgt samen met veilinghuis `Onder de Boompjes' uit Leiden opnieuw de taxatiedag. Patrick Becks en veilinghuis Onder De Boompjes zijn niet meer weg te denken uit de wereld van kunst en antiek. Samen met een jong team van enthousiaste taxateurs en medewerkers
leidt veilingmeester Pieter-Gerrit Binkhorst veilinghuis Onder De Boompjes.

Entree en praktische informatie
Op zondag 3 januari (11.00 tot 16.00 uur) kunt u uw schilderijen, goud, zilver, sieraden, beelden, aardewerk, porselein en klokken laten taxeren.
Entree voor de taxatiedag bedraagt EUR5 per persoon. De ingang voor deze dag zal via Steenbergsestraat 6 lopen (het informatiecentrum van het archief). Let op: maximaal 3 kunstvoorwerpen per persoon meenemen ter taxatie.