Nieuwe afvalpas voor het brengstation


Nieuwsbericht Nieuwe afvalpas voor het brengstation

Gepubliceerd op: 08 december 2015

Afvalpasje voor 2016

Invoering nieuw registratiesysteem

Inwoners van Noordenveld en eigenaren van recreatiewoningen krijgen een nieuwe afvalpas. Met ingang van 1 januari 2016 gaat ieder huishouden deze nieuwe pas voor het Brengstation gebruiken. De reden hiervoor is dat het huidige systeem, uit de jaren 90, zodanig verouderd is dat het technisch
niet meer wordt ondersteund. Daarom is een nieuw registratiesysteem ingevoerd.

Afvalpas hoort bij het huis

In dit systeem is de afvalpas niet meer persoonsgebonden. De afvalpas wordt namelijk aan het woonadres oftewel het 'object' gekoppeld waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald. Voor de inwoners betekent dit vanaf 1 januari, dat bij verhuizing, de afvalpas in de woning moet achterblijven.
Eigenaren van recreatiewoningen hebben ook de nieuwe pas toegestuurd gekregen. Het is de bedoeling dat zij ervoor zorgen dat de pas in de recreatiewoning blijft.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de nieuwe afvalpas, kijk dan op de gemeentelijke website: afvalpas voor het brengstation. Heeft u na 1 januari 2016 nog geen nieuwe afvalpas op uw woonadres ontvangen, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 14 050.