Stemmen op SolaRoad voor Europese milieuprijs nu mogelijk


08 december 2015 - Nieuwsartikel

Fan van zonnefietspad SolaRoad? Breng dan snel je stem uit. SolaRoad staat in de top 10 in de categorie `Urbanization' van de GreenTec Awards 2016, Europa's grootste milieuprijs.

Stemmen kan tot 13 januari 2016 op www.greentec-awards.com.

Tijdens de jaarlijkse GreenTec Awards worden innovatieve producten en projecten in de etalage gezet, die bijdragen aan een betere leefomgeving en een `groene' toekomst.

Het project met de meeste online stemmen kwalificeert zich direct voor de top 3 van zijn categorie. Uit alle genomineerden kiest een jury de uiteindelijke winnaar. Onder de stemmers worden twee tickets verloot voor het Green Awards gala in Muenchen op 29 mei 2016.

Wegen als energiebron

SolaRoad is een baanbrekende innovatie op het gebied van energiewinning. Een uniek concept, dat zonlicht op het wegdek omzet in elektriciteit. Met SolaRoad kan het wegennet een onuitputtelijke bron van groene stroom worden. Het concept is ontwikkeld door de provincie Noord-Holland, TNO, Imtech
Traffic & Infra en Ooms Civiel en wordt momenteel getest in Krommenie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel