Geef inbrekers geen kans!


Geplaatst op 08 december 2015

harm alarm

In de afgelopen week is zes keer ingebroken, vier keer in Den Dungen en twee keer in Sint-Michielsgestel. Wat opviel was dat de inbraken allemaal werden gekenmerkt door de volgende feiten: het betroffen inbraken in vrijstaande woningen aan het einde van de middag of begin van de avond. In
veruit de meeste gevallen waren de bewoners niet thuis en was de woning in het donker gehuld. De woningen lagen in de directe omgeving van doorgaande wegen in de kern of aan de rand van een wijk. De politie geeft u graag de volgende preventieadviezen:

* Als u weet dat u pas bij duisternis thuiskomt, laat dan verschillende lampjes in de woning branden en laat bv de televisie aan.
* Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
* Laat geen deuren of ramen open.
* Wees als buurt alert op vreemde personen, voertuigen of situaties. Bel bij deze situaties 0900-8844 of als u getuige bent van een inbraak bel 112. Bij twijfel altijd bellen!
* Mocht u meer info willen over een buurtwhatsapp? Informeer bij Astrid van de Wijdeven van de gemeente over de mogelijkheden A.vd.Wijdeven@sint-michielsgestel.nl
* Voor informatie over het Buurt Informatie Netwerk kunt u terecht op hetzelfde mailadres.