Gemeenteraad akkoord met vergroening leges


Geplaatst op 08 december 2015

Donderdag 3 december ging de gemeenteraad akkoord met de vergroening van de bouwleges bij duurzame initiatieven. Hiermee is Sint-Michielsgestel de eerste gemeente die duurzame initiatieven ondersteunt. De gemeenteraad sprak ook over de oprichting van een stichting voor harmonisering van het
peuterspeelzaalwerk en over de actualisatie van het buitengebied fase 2.

Als eerste werd er door burgers ingesproken. Twee omwonenden van het beoogde landgoed Theede vertelden tegen de plannen te zijn. Zij stelden dat de procedure niet goed zou zijn en zij vinden het plan geen verrijking van het buitengebied. De natuurgroep Gestel sloot zich hierbij aan. Daarnaast
maken zij zich zorgen over de verstening in het buitengebied. In reactie hierop gaf wethouder Mathijssen onder meer aan dat de procedure in zijn ogen juist is geweest.

Over de oprichting van de stichting voor harmonisering Peuterspeelzaalwerk werd kort gesproken. Na uitleg van wethouder Van den Dungen werd met het voorstel ingestemd.
De actualisatie van het buitengebied hield de raad wat langer bezig. Hierover is nog geen besluit genomen, dit volgt op donderdag 17 december.