Connexxion start met WhatsApp klantenservice


8 december 2015

Connexxion start als eerste OV-vervoerder in Nederland met het beantwoorden van vragen via WhatsApp. Onder meer Transavia, 9292 en Schiphol gingen het bedrijf al voor. Hebben reizigers een vraag over de nieuwe dienstregeling per 13 december dan kunnen ze Connexxion daar nu over `appen'.

De WhatsApp service was oorspronkelijk bedoeld als proef in de regio Arnhem Nijmegen waar Connexxiondochter Hermes onder de naam Breng rijdt. Deelnemers van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen kregen de primeur. Zij konden hun vragen over de bussen richting start/finish al appen aan Breng.

De positieve reacties overtuigden de vervoerder er mee door te gaan. Gezien de positieve resultaten concludeert de vervoerder nu al dat dit een blijvertje is. Waarschijnlijk zullen alle Connexxion regio's een voor een zullen worden toegevoegd.

Connexxion denkt met de service een positieve impuls te geven aan haar klanttevredenheid. Tien minuten wachten aan de telefoon ervaren mensen als een eeuwigheid. Wanneer men via WhatsApp 10 minuten later antwoord krijgt ervaar men dat over het algemeen als positief. Via WhatsApp stel je je
vraag alvast en ga je ondertussen door met andere bezigheden. Bovendien is WhatsApp gratis voor reizigers. Het Connexxion webcareteam zorgt voor monitoring en reacties voor alle vervoersregio's van Connexxion, waaronder die van haar dochter Hermes en Breng.

WhatsApp is inmiddels de meest geopende app op smartphones in Nederland. Het is dus niet gek dat steeds meer bedrijven het kanaal voor klantcontact inzetten. De populariteit dankt het chatapp aan de laagdrempeligheid en het persoonlijke een-op-een contact.

Bron: persbericht Breng, 4 december 2015.