Laag inkomen en toch een goede zorgverzekering?


Lianne Smit-Martens

Goed nieuws! De gemeente Aa en Hunze heeft speciaal voor mensen met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering. De gemeente betaalt een deel van de premie en uw eigen risico is helemaal meeverzekerd. Alle zorgkosten die uw verzekering dekt, worden dus door de verzekeraar betaald. U
krijgt geen nota's meer voor uw eigen risico. En de pakketten zijn ook nog eens uitgebreider dan bij andere verzekeringen. Kortom, u krijgt meer verzekerd voor minder geld.

Voor wie

De verzekering is voor alle inwoners van de gemeente met een laag inkomen en weinig vermogen. Voor een echtpaar of samenwonenden met kinderen betekent dit dat het inkomen per maand niet hoger dan EUR 1.650,00 mag zijn. Bent u gepensioneerd? Dan geldt voor gehuwden en samenwonenden een inkomen
van EUR 1.771,00. Alle bedragen kunt u terugvinden op de website van Werkplein Baanzicht www.werkpleinbaanzicht.nl

Voordelen

U krijgt meer verzekerd voor minder premie. Waar moet u dan aan denken?

* Vergoeding voor de eigen bijdrage WMO voorzieningen.
* Hogere vergoeding van orthodontie-kosten voor kinderen met een beugel.
* Meer behandelingen fysiotherapie.
* Extra vergoeding voor brillen, contactlenzen en gehoor ondersteunende middelen
* Goede vergoeding kraampakket.

Hoe werkt het?

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering + een aanvullend pakket + een tandartsverzekering. U kunt kiezen tussen twee verzekeraars: Menzis en Zilveren Kruis Achmea. De keuze is aan u. Beide verzekeraars bieden drie pakketten aan:

1. Pakket 1: Het goedkoopste pakket. Met name geschikt voor mensen met lage zorgkosten.
2. Pakket 2: Het middelste pakket. Deze is met name geschikt voor jonge gezinnen en mensen die vaker een beroep doen op zorg.
3. Pakket 3: Het meest uitgebreide pakket. Geschikt voor mensen die chronisch ziek zijn of gezinnen met hoge zorgkosten.

Welk pakket het best bij u past hangt uiteindelijk af van uw eigen behoefte. Voor alle pakketten geldt dat uw eigen risico is meeverzekerd. Dit is uniek voor een zorgverzekering.

Aanvragen

U kunt de collectieve zorgverzekering het snelste online aanvragen op de website www.gezondverzekerd.nl. U kunt hier de pakketten van Menzis en Zilveren Kruis Achmea bekijken en vergelijken. U ziet ook direct welke premie u moet betalen.

Meer informatie

Heeft u hulp nodig en iemand in uw omgeving kan dit niet bieden? Neem dan contact op met werkpleinbaanzicht. Op maandag t/m vrijdag kunt u ons vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur telefonisch bereiken via (0592) 39 1600, kijk op www.werkpleinbaanzicht.nl of kom naar een van de inloopmomenten:

* 15 december van 9.00 uur tot 12.00 in MFC de Spil, Ceresstraat 4, Gasselternijveen
* 17 december van 9.00 uur tot 12.00 in Gemeentehuis Spiekersteeg 1, Gieten