Ingebruikname nieuw wegvak N322. Let op: vanaf maandag gewijzigde si..


Laatste update: 8 december 2015.

Vanaf maandag 14 december rijdt al het verkeer vanuit de richting Zaltbommel en Gameren van en naar de A2 over het nieuw aangelegde wegvak op de N322 in Zaltbommel.

Komend weekend maakt aannemer Strabag de aansluiting van die nieuwe weg op de Steenweg af. Om die reden is het kruispunt N322/Hogeweg van vrijdag 11 december 20.00 uur tot maandag 14 december 05.00 uur afgesloten voor verkeer.

Vorige maand werd het kruispunt N322/Hogeweg aangepast aan de toekomstige situatie. Nu is de aansluiting op de Steenweg aan de beurt. De nieuwe weg is breder en kan straks - als de weg helemaal klaar is - op piekmomenten aanzienlijk meer capaciteit verwerken dan in de oude situatie. Fietsers
blijven de tijdelijke route over de Middelsteeg volgen. Als het weer meewerkt wordt begin februari 2016 de fietstunnel in gebruik genomen.

Weekendafsluiting: 11-14 december

Om de aansluiting op de nieuwe weg op tijd in orde te maken is het kruispunt N322/Hogeweg (nabij het Esso tankstation) in het weekend voorafgaand aan de openstelling afgesloten voor verkeer. Dit betekent dat er tussen vrijdag 11 december (20.00 uur) en maandag 14 december 2015 (05.00 uur)
diverse omleidingsroutes gelden die met borden ter plaatse worden aangegeven. Ook worden er tekstkarren ingezet.

De werkzaamheden vallen samen met de drukke feestdagen. Het centrum van Zaltbommel blijft echter goed bereikbaar. Het Esso tankstation is bereikbaar via de carpoolplaats en via de Steenweg vanuit de richting Hedel/Bruchem. Verkeersregelaars worden ingezet om sluipverkeer tegen te gaan.