Gewapende overval Amersfoort in Opsporing Verzocht


Gewapende overval Amersfoort in Opsporing Verzocht

Laatste update:
08-12-2015 | 13:06

Amersfoort - Dinsdag 8 december besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan een gewapende overval op een horecagelegenheid gevestigd aan het Prinses Julianaplein.

Overval



De overval vond plaats op donderdag 3 september. Rond 23.15 uur kwam een gewapende man het bedrijf binnenlopen. Hij bedreigde het aanwezige personeel en sommeerde ze geld om in zijn rugzak te stoppen. Nadat hij geld buit had gemaakt ging hij er rennend vandoor.







Getuigen



In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt de verdachte op bewakingsbeeld getoond en roept de recherche de kijkers op hun informatie met de politie te delen.







Signalement



De overvaller was een negroide man, tussen de 20 en de 30 jaar oud. Hij had een tenger postuur en was ongeveer 1.80 m lang. Hij droeg een lichtgrijs vest met een zwarte ritssluiting en capuchon. Op de kleding van zijn linker bovenarm zat een logo. Verder droeg hij een donkere joggingbroek. Hij
had die avond zwarte sportschoenen aan met een witte zool en droeg witte sokken. Verder had de overvaller een donker rugzak bij zich.







Opsporing Verzocht wordt dinsdag 8 december uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 9 december om 11.30 uur op NPO 2. Ook het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld besteedt aandacht aan deze gewapende overval. Die uitzending is woensdag 9 december om 13.25 uur en
wordt geregeld herhaald.