We werken aan Almere Stad!


8 december 2015

We werken aan Almere Stad!

Een groenwerker die bomen snoeit

Deze winter zijn we op verschillende plekken in Almere Stad aan het werk. Bent u benieuwd wat we zoal doen? We geven u graag een inkijkje.

Plantvakken opknappen

In verschillende wijken verwijderen we planten en struiken uit zogenaamde plantvakken. Dit doen we omdat de planten en struiken, doordat ze er al een tijd staan, het einde van hun levensduur hebben bereikt en niet meer goed te onderhouden zijn. Ook staat er vaak veel onkruid tussen, dat we
niet meer weg kunnen halen.

In een aantal van de huidige plantvakken plaatsen we nieuwe planten, in andere vakken zaaien we gras. Bij het planten en zaaien zijn we afhankelijk van het weer, wel doen we ons best het werk zo snel mogelijk af te ronden.

Snoeien

Ook gaan we struiken snoeien en uitdunnen. Dit doen we omdat ze heel groot worden, andere planten verdringen en/of overlast geven. We gebruiken hiervoor motorzagen en houtversnipperaars. Dit kan geluidsoverlast veroorzaken, uiteraard doen we ons best dit zo veel mogelijk te beperken.

We verwachten maart volgend jaar klaar te zijn met het snoeien en het opknappen van de plantvakken.

Verwijderen hekwerk langs busbanen

Langs de busbaan staan als afscheiding veel hekken in combinatie met groen (vaak gras en hagen). We kunnen het groen niet goed snoeien en maaien omdat we last hebben van de hekken, en ook gaat het gaas van het hekwerk soms kapot. Daarom gaan we langs een deel van de busbanen de hekken
verwijderen. Naar verwachting zijn we hier tot februari mee bezig. Uiteraard laten we de hekken staan op locaties waar dat veiliger is, bijvoorbeeld bij scholen en speelplaatsen.