Laat van u horen met Burgernet


dinsdag, 8 december 2015 Ga naar www.burgernet.nl

De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. In uw eigen buurt kunt u zelf ook al veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Met Burgernet is het voor de gemeente en de politie nog gemakkelijker om met u samen te werken.
Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding, een Burgernetactie op. Deelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per sms.
Als deelnemer van Burgernet kunt u dan helpen bij het zoeken van bijvoorbeeld een vermist kind. Maar ook bij het oplossen van een misdrijf. En bij een hartstilstand kunt u alvast eerste hulp verlenen.
In een crisissituatie, zoals bij een gifwolk, krijgt u als deelnemer van Burgernet informatie over wat u het best kunt doen. Daarom is het zo belangrijk dat heel veel mensen aan Burgernet gaan deelnemen.
Door uw ogen en oren te gebruiken kunt u direct helpen om uw leefomgeving veiliger te maken. Dat kan eenvoudig vanuit huis, op straat of vanaf uw werkplek. Ga voor meer informatie naar de website: www.burgernet.nl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------