Uitreiking Groene Motor vouchers


Op 4 december 2015 heeft Martin Nijenkamp, programmamanager van het Uitvoeringsprogramma Groen, 10 Groene Motor vouchers uitgereikt. Hij deed dit als plaatsvervanger van Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland die helaas verhinderd was.

Deze 10 vouchers staan symbool voor de circa 100 vouchers die dit najaar zijn aangevraagd. De ontvangers van de vouchers zijn bevlogen vrijwilligers die met hun werkgroepen en projecten de groene leefomgeving mooier maken. Dit najaar heeft de provincie Zuid-Holland geld beschikbaar gesteld om
kleine vrijwilligersinitiatieven een impuls te geven, de start van het Groene Motor fonds. Inmiddels zijn er zo veel aanvragen van vrijwilligersgroepen binnengekomen, dat het geld op is.

Samen sta je sterk

Na een korte introductie over De Groene Motor, werden de 10 voucherwinnaars uitgenodigd kort iets te vertellen over de groep en het project waar de voucher aan wordt besteed. Dit leverde 10 prachtige, gepassioneerde verhalen op, varierend van het verbeteren van de (onder)waterbiotoop in de
Zeegerplas in Alphen aan den Rijn, tot het herplanten en leren snoeien van hoogstamfruitbomen bij de Bongerd in Leerdam. Martin van Holsteijn van de Weidevogelwerkgroep Midden-Delfland schetste met zijn verhaal de ontwikkelingen in het weidevogelbeheer.

Om een Dakpark te realiseren in Rotterdam is een lange adem nodig geweest. En het project is uitgevoerd. Een groot succes voor de bewoners, die dit voor elkaar hebben gekregen door vooral de samenwerking met andere partijen te (blijven) zoeken. De mensen van het Landgoed Ockenburgh in Den
Haag, met ambitieuze plannen om het landgoed haar oude luister in een modern jasje te geven, realiseren dit ook door vooral anderen te betrekken. Als er een les geleerd is, is het dat je samen sterk staat!

Groene Motor Vouchers

Het Groene Motorfonds hoopt ook in 2016 weer budget binnen te halen om juist deze kleine initiatieven te ondersteunen. Met 116 aanvragen blijkt er een grote behoefte te bestaan voor ondersteuning, zowel in de `groene wereld' als binnen het `cultuur historisch erfgoed'.