Toch nog subsidie voor isolatie


Sandra Steeghs

De gemeente Renkum verstrekt al enkele jaren subsidies voor woningisolatie (namens de Provincie Gelderland). Het budget voor 2015 was in september op. Toch is er dit jaar weer geld vrijgekomen. Dat komt door een fout in een beschikking van de provincie. Dit betekent dat u toch nog gebruik kunt
maken van deze regeling.

Vraag alsnog subsidie aan

Heeft u een eigen woning en wilt u graag isoleren? Vraag dan alsnog subsidie aan. U kunt een aanvraag indienen als de werkzaamheden nog niet begonnen zijn. De maatregelen moeten voor 1 april 2016 uitgevoerd en betaald zijn. Het vrijgekomen geld is toereikend voor enkele tientallen huishoudens.
Wij behandelen subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. Is het geld op, dan kunnen wij geen subsidie meer toekennen.

Eerdere aanvraag afgewezen?

Heeft u dit jaar al isolatiesubsidie aangevraagd? En is uw aanvraag toen afgewezen omdat het subsidieplafond al was bereikt? Wij nodigen u uit om opnieuw een aanvraag te doen voor isolatiesubsidie.

Toekomst van de regeling

De subsidieregeling is een initiatief van de Provincie Gelderland, die via de Gelderse gemeenten geld beschikbaar stelt voor isolatie. In principe stopt de regeling dit jaar. Maar de provincie bekijkt of er een vervolg aan gegeven kan worden. Dat is nog niet zeker. Daarom is dit voorlopig de
laatste kans om isolatiesubsidie aan te vragen.