Thales: Verlies arbeidsplaatsen


Thales: Verlies arbeidsplaatsen

Geplaatst op 08 december 2015
[IMG]
Het verlies van 200 arbeidsplaatsen zoals dat vorige week donderdag door de directie is aangekondigd, is door veel leden van De Unie aanleiding geweest om de ongerustheid die daardoor ontstaan is met mij te delen. Logisch, immers het gaat om een omvangrijk aantal.
Thales wil dit oplossen door onder andere betrokkenen een vrijwillige vertrek stimuleringsregeling aan te bieden of een werkplek op een andere locatie aan te bieden. Dit alles in het kader van het voorkomen van gedwongen ontslagen.

De aangeboden regeling is niet met De Unie overeengekomen. Het aanbieden van deze regeling is een initiatief van Thales. Via de gezamenlijke kaderleden is wel gevraagd om ons standpunt kenbaar te maken inzake de aangeboden regeling, echter hier is De Unie en andere bonden niet op ingegaan.

Maandag 11 december staat een overleg met Thales gepland over een aanpassing in de pensioenregeling. Ik zal tijdens dit overleg vanzelfsprekend ook de ongerustheid van de leden naar aanleiding van donderdag 3 december ter sprake brengen en de leden kort na het overleg informeren.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Sjerp Holterman

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Metalektro
Geplaatst in: Actueel Nieuws