Vuurwerkverbod in drie gebieden met oud en nieuw


Publicatiedatum:
dinsdag 08-12-2015
Het college van B en W heeft drie gebieden aangewezen waar dit jaar met oud en nieuw geen vuurwerk mag worden afgestoken.
Voor het Spaarne Gasthuis geldt al sinds 2012 een vuurwerkverbod. Net als vorig jaar is ook in het park tussen de Haya van Somerensingel en de Femina Mullerstraat in Hoofddorp met oud en nieuw geen vuurwerk toegestaan. Dit gebied is dit jaar uitgebreid met het scholeneiland van de basisscholen
Octopus, Tabitha en de Wilgen. Een nieuw vuurwerkverbodsgebied is appartementencomplex Arnolduspark aan de Willem Pijperlaan (Hoofddorp).

vuurwerkverbod in het park tussen de Haya van Somerensingel en de Femina Mullerstraat in Hoofddorp


Aanvragen

Zowel particulieren als organisaties en instellingen konden een aanvraag indienen voor een vuurwerkverbod. Het college heeft de aanvragen getoetst aan de hand van een aantal criteria, zoals het aantal vernielingen en meldingen van vuurwerkoverlast in voorgaande jaren. Verzoeken van
verzorgingstehuizen, zorginstellingen, kinderboerderijen, dierenpensions en ziekenhuizen worden in principe altijd gehonoreerd.


Vuurwerkbesluit

In 2014 is landelijk het vuurwerkbesluit aangepast en mag vuurwerk alleen nog worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.