Afval rond de jaarwisseling


nheij

Vanwege de feestdagen zijn er andere ophaaldagen voor het afval. Ook nemen wij rond de jaarwisseling maatregelen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Kijk in de afvalkalender wanneer wij het afval bij u in de wijk ophalen.

Afvalbakken

In de laatste week van december halen wij alle openbare afvalbakken weg. De afvalbakken bij winkelcentra zijn als laatste aan de beurt. In de eerste week van januari zetten wij deze weer terug.

Alle ondergrondse containers dicht op 31 december

Op 31 december sluiten wij vanaf 10.00 uur alle ondergrondse containers af. Plaatst u alstublieft niets naast de containers als deze gesloten zijn. Breng uw afval naar het scheidingsdepot. Op 1 januari openen wij weer alle de containers.

Vuurwerk zelf opruimen

Na de jaarwisseling ligt er altijd veel (vuurwerk)afval op straat. Ieder jaar ruimen wij na oud en nieuw de grootste rommel op. In de weken na de jaarwisseling vegen wij alles nog goed. Gelukkig ruimen ook veel inwoners van de gemeente zelf hun (vuurwerk)afval op. Dat stellen we zeer op prijs.
Ruimt u vanaf 1 januari ook zelf uw vuurwerkafval op? Zo zorgen we er samen voor dat de straten weer snel schoon en veilig zijn en voorkomen we dat vuurwerkafval zwerfafval wordt.

Bij alle verkooppunten van vuurwerk in de gemeente worden vuurwerkzakken uitgedeeld. U kunt deze zakken ook ophalen tijdens openingstijden op het scheidingsdepot. (Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur).

Laat zien hoe goed je bezig bent, tag ons via www.twitter.com/gem_uithoorn en wij retweeten je foto of post! Wie weet motiveer je andere mensen wel met opruimen.

Kerstbomen

Kan de kerstboom de deur uit na de jaarwisseling? Dan kunt u deze op straat leggen bij de containeropstelplaatsen. Dit kunt u doen op de onderstaande dagen en plaatsen. Dit is gratis en de bomen hoeven niet aangemeld te worden.

* Maandag 4 en 11 januari De Legmeer, Legmeer-West en Kootpark Laag- en hoogbouw
* Dinsdag 5 en 12 januari Europaflats Hoogbouw
* Woensdag 6 en 13 januari Zijdelwaard (m.u.v. Europaflats) en Bedrijventerrein Laag- en hoogbouw
* Donderdag 7 en 14 januari Thamerdal, Dorpscentrum en Meerwijk-Oost Laag- en hoogbouw
* Vrijdag 8 en 15 januari De Kwakel, Meerwijk-West en Park Krayenhoff Laag- en hoogbouw

Afval- en grondstoffenkalender

De afvalkalender is gewijzigd. Er is een nieuwe indeling die eenvoudiger is; er zijn maar 4 wijken. Rond 21 december is de nieuwe afvalkalender voor 2016 klaar. Iedereen kan een kalender ophalen bij het gemeentehuis of het scheidingsdepot. Online bekijken? Check dan www.recyclemanager.nl en
download de app. U krijgt automatisch bericht wanneer u uw afval buiten moet zetten. Of download de afvalkalender op www.uithoorn.nl

App

Via www.recyclemanager.nl kunt u de app of een kalender per postcode downloaden. Ook is te zien waar de dichtstbijzijnde tuingroendepots en ondergrondse containers voor textiel en glas zijn. Extra handig: u kunt alerts instellen wanneer uw container buiten gezet moet worden.

Aanbieden minicontainers en PMD-zakken

Voor een aantal bewoners verandert de vaste dag waarop gf/restafval en Plastic, metaal en drankpakken (PMD) wordt opgehaald. Zij krijgen thuis bericht. Let op, voor iedereen geldt dat het tijdstip waarop de inzamelwagen langskomt anders kan zijn dan vorig jaar.

Zet de minicontainers of zakken met PMD pas de avond voor de ophaaldag buiten. Op de ophaaldag zelf kunt u dat doen tot 7.30 uur. Elke woensdag halen wij het PMD op bij de hoogbouw.

Vragen

U kunt ons bellen op (0297) - 513 111. Als u vragen of problemen heeft met de inzameling.