En nu? CDA vraagt naar verdere afwikkeling Aloysius College

8 december 2015

Het CDA Den Haag vraagt samen met D66, HSP en PvdA het college naar de stand van zaken rondom de verdere afwikkeling van het gesloten Aloysius College. De partijen zeggen opgelucht te zijn dat alle leerlingen van het Aloysius College zijn ondergebracht bij middelbare scholen in de regio en zijn benieuwd naar de situatie van de vertrekkende leraren en de blijvende eindexamenleerlingen en -leraren van de school.

`'Wij zijn blij dat er personeelsleden zijn gebleven om de eindexamenleerlingen te begeleiden en willen graag weten hoeveel dit er zijn en welke regelingen er met hen zijn getroffen zodat zij ook daadwerkelijk tot het einde van het examenjaar blijven,'' aldus CDA-fractievoorzitter Danielle Koster namens de partijen. `'Wij willen de garantie dat de begeleiding van de eindexamenleerlingen voldoende is zodat zoveel mogelijk eindexamenleerlingen zullen slagen.`'

De raadsfracties willen ook graag weten hoeveel personeelsleden er nog in dienst zijn bij het Aloysius College, welke regeling er met hen getroffen is en hoeveel personeelsleden er inmiddels een nieuwe baan hebben gevonden. Koster namens de partijen: `'Het is belangrijk dat wij ook oog hebben voor de toekomst van de leraren en ander personeel. Zij hebben ook een lastige tijd moeten doorstaan en onduidelijkheid over hun baan." De raadsfracties willen tot slot weten of het Haagse college het Aloysius College helpt bij de afwikkeling met betrekking tot haar personeel.

Download

* Vragen CDA, D66, HSP en PvdA afwikkeling Aloysius College

Zie het origineel.