Invincible, de nieuwe single voor 3FM Serious Request

PERSBERICHT

Leiden, 8 december 2015

Invincible, de nieuwe single voor 3FM Serious Request

Voor de twaalfde editie van 3FM Serious Request zijn Marvelious (Leiden) en Emmy Eve (Rotterdam) -o.a. bekend van De Beste Singer-Songwriter- een muzikale samenwerking aangegaan. Vandaag presenteren zij hun nummer Invincible, speciaal geschreven voor kinderen in conflictgebieden. Op maandag 21 december 2015 spelen Emmy Eve en Marvelious live in het Delfts Serious Request Actiehuis, de opbrengst van de verkochte kaarten wordt volledig gedoneerd aan het Rode Kruis.

‘Laat ik voorop stellen dat ik nog nooit iets heb meegemaakt wat in de buurt komt van wat de kinderen in conflictgebieden meemaken, maar ik kan me er wel iets bij indenken. Het is zo dat muziek vaak universeel spreekt en de mogelijkheid geeft om een spreekbuis te zijn voor anderen. We hebben een positief nummer geschreven dat optimistisch is, zodat wanneer je het nummer hoort je er kracht uithaalt en het je een goed gevoel geeft. En stél dat de kinderen in conflictgebieden dit nummer zouden horen, dan hoop ik dat ze er een gevoel aan overhouden dat zegt dat ook zij een toekomst hebben en het nooit te laat is om aan je toekomst te werken!’, aldus Emmy Eve.

Marvelious vult aan: ‘Voor de twaalfde keer organiseert 3FM Serious Request en het is mooi om te zien dat er in de periode voor Kerst muziek gekoppeld wordt aan een goed doel, waarbij met muziek aandacht wordt gevraagd voor problemen die normaal gesproken heel ver van je afstaan. Het lukt 3FM om Nederlanders te verbinden met het goede doel en die verbinding zit ook in het nummer Invincible. We hebben gekozen voor een uptempo nummer, omdat we geloven in de kracht van een positieve boodschap’.

Het nummer Invincible is via de volgende link te beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=jGCQfXkMgnI

Benefietconcert, maandag 21 december 2015

Op maandagavond 21 december spelen Emmy Eve en Marvelious beiden in het 3FM Serious Request Delfts Actiehuis. De opbrengst van de verkochte kaarten gaat volledig naar het goede doel. Kaarten voor dit concert zijn vanaf deze week te koop via de website van het Rietveld Theater in Delft, www.rietveldtheater.nl.

Emmy Eve & Marvelious

Maandag 21 december 2015

Rietveld Theater, Delft

Aanvang Emmy Eve: 21:30

Aanvang Marvelious: 22:30

Combiticket: €15,00,

te koop via www.rietveldtheater.nl

Over Emmy Eve

Emmy Eve is een opvallende en originele verschijning. Een zeer getalenteerde en indringende zangeres met een eigenzinnig stemgeluid en autobiografische teksten. In haar roze pak was ze te zien in het vierde seizoen van De Beste Singer Songwriter van Nederland. Hier toonde Emmy Eve haar lef en muzikaliteit, door met haar nummer “Same Song” een direct statement te maken tegen homo discriminatie. www.emmyeve.com www.facebook.com/emmyeve

Over Marvelious

Met de jaren tachtig en negentig als uitgangspunt rijgt Marvelious de catchy en opzwepende melodielijnen aan elkaar. Met een natuurlijk klinkende combinatie van vintage toetsen en drums en een hedendaagse gitaar staat het debuutalbum als een huis waarin het goed toeven is. Dansbaar, muzikaal kundig gesmeed en in zijn algemeenheid vrolijk makend. Tekstueel steekt Marvelious hier en daar de nek uit, bijvoorbeeld in I’ll Keep You Safe, een ontroerende steunbetuiging aan iedereen die gepest wordt.

“Marvelious verrast met een toffe electropopplaat, die het live goed zal doen.” - OOR “Single en opener She’s So Electric vormt een sterk hoogtepunt.” - Musicmaker

www.marvelious.com www.facebook.com/marveliousmusic