Equens breidt de portfolio uit met end-to-end instant payments

dinsdag 8 december 2015 09:01 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

Utrecht, Nederland, December 8, 2015 /PRNewswire/ --

Equens breidt haar productportfolio uit met een end-to-end Instant Payment service voor directe pan-Europese betalingen. Equens heeft een unieke positie in de Europese betaalmarkt, doordat zij de gehele keten van betalingsverkeer ondersteunt: van het initieren van een betaling tot de interne betalingsverwerking bij de bank en het proces van interbancaire clearing en settlement. De oplevering van de eerste Instant Payment service componenten staat gepland voor het tweede kwartaal van 2016.

Equens' Instant Payment oplossing biedt zowel geautomatiseerde interbancaire clearing en settlement alsmede ondersteuning voor de betalingsverwerking binnen een bank. Op die manier verlaagt Equens de inspanningen die de bank zelf moet verrichten om real-time verwerking te implementeren. Deze nieuwe service wordt aangevuld met een white-label mobiele app die P2P-betalingen aan mobiele telefoonnummers mogelijk maakt door middel van aliasconversie. Met deze end-to-end-functies onderscheidt de Instant Payment oplossing van Equens zich duidelijk van andere oplossingen in de markt, die beperktere mogelijkheden bieden.

Alessandro Baroni, CMO bij Equens: "Door uitbreiding van onze portfolio met deze complete Instant Payment service tonen we onze voortdurende focus op ondersteuning van het volledige spectrum van huidige en toekomstige behoeften van onze klanten. Dit sluit naadloos aan bij onze Europese strategie die gericht is op het ondersteunen van onze klanten bij de uitdagingen die zich voordoen in de zich snel ontwikkelende Europese betaalmarkt. Een markt waarin betrouwbaarheid, continuiteit en de mogelijkheid om te innoveren van essentieel belang zijn."

Equens beschikt over brede expertise en een solide basis voor de toekomst, mede dankzij haar bewezen staat van dienst als verwerker van 10 miljard SEPA-betalingen per jaar, en haar ervaring met het beheren en bedienen van real-time systemen voor kaartverwerking met een jaarlijks volume van 5 miljard kaarttransacties. De Instant Payment oplossing is beschikbaar voor elke PSP of PSP community in Europa. Uiteraard voldoet de oplossing volledig aan het SCTinst-scheme dat is vastgesteld door de European Payments Council. Daarnaast werkt Equens als lid van de European Automated Clearing House Association (EACHA) actief samen met andere toonaangevende ACH's in Europa aan de realisatie van interoperabiliteit tussen de verschillende Europese verwerkers, om te zorgen voor maximaal bereik en echte pan-Europese Instant Payment services.

De end-to-end Instant Payment oplossing wordt ontwikkeld op basis van een roadmap. Levering van de eerste componenten aan de markt staat gepland voor het tweede kwartaal van 2016.