Expertmeeting armoedebeleid op initiatief van de ChristenUnie-SGP

Persbericht ChristenUnie-SGP Rotterdam - 7 december 2015

Expertmeeting armoedebeleid op initiatief van de ChristenUnie-SGP

In het voorjaar van 2016 wordt er op initiatief van ChristenUnie-SGP en NIDA een expertmeeting georganiseerd voor maatschappelijke organisaties in de stad die op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de Rotterdamse armoedeaanpak. Met deze bijeenkomst wil ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies maatschappelijke organisaties helpen om beter aansluiting te vinden bij het gemeentelijke beleid en elkaar: “Het doel is om door middel van samenwerking te komen tot een effectievere aanpak van armoede in Rotterdam. Oftewel, een 1+1=3 verhaal.”

Maatschappelijke organisaties staan nu nog te veel op zichzelf volgens Sies: “Dat neem ik niemand kwalijk en het is ook zeer begrijpelijk. Veel van deze organisaties worden gerund door vrijwilligers en ik heb veel bewondering voor hun inzet. Ik geloof wel dat we nog veel meer kunnen bereiken in Rotterdam als deze maatschappelijke organisaties nog meer gaan samenwerken en daar wil ik hen in ondersteunen.”

De expertmeeting is bedoeld om ideeën uit te wisselen maar ook om organisaties – die met vergelijkbare problematiek te maken hebben – aan elkaar te koppelen.