Koningin Maxima brengt werkbezoek aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Nieuwsbericht | 08-12-2015 | 11:23

Hare Majesteit Koningin Maxima bracht op dinsdagochtend 8 december een werkbezoek aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven. Het ziekenhuis richt zich uitsluitend op totale borstkankerzorg.

Ongeveer 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. Per jaar zijn dat 14.000 vrouwen en 100 mannen. Door microdiagnostiek en DNA-onderzoek kunnen specialisten steeds meer typen borstkanker herkennen en de complexe behandeling beter aanbieden.

Uitgangspunt van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is dat de borstkankerzorg op maat en volledig rondom de patient wordt georganiseerd. Door een multidisciplinair team, waarin de medisch specialisten, verpleegkundigen en laboranten gericht zijn op borstkankerzorg, kan een patient bij de kliniek terecht voor diagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling en psychosociale zorg. Door patienten te interviewen over hun ervaringen met de werkwijze van het ziekenhuis kunnen maatwerk en persoonlijke zorg worden geoptimaliseerd.

Tijdens haar bezoek werd Koningin Maxima rondgeleid door initiatiefnemer en directeur Jan van Bodegom. Zij sprak met artsen en verpleegkundigen over de multidisciplinaire aanpak. Daarnaast ontmoette Koningin Maxima enkele patienten die vertelden over hun ervaringen met het ziekenhuis.