Martin Schilder verwerft Fiat-dealerschap in jubileumjaar

01 december 2015

Schagen - In het jubileumjaar breidt Martin Schilder Groep haar aanbod uit met het dealerschap van Fiat en Fiat Professional. Op 30 november is de onderneming gestart met de verkoop en het onderhoud van Fiat personenauto's en Fiat Professional bedrijfswagens in Schagen voor de regio Noordkop.

Kleinzoon van oprichter Martin Schilder en vestigingsdirecteur van Schagen Ruud Schilder ziet uit naar deze nieuwe fase in de lange geschiedenis van het familiebedrijf. "We hebben een rijk verleden, maar richten ons vooral op de toekomst. Hier in Schagen hebben we de mogelijkheid het Fiat-dealerschap een eigen gezicht te geven. Voor de verkoop van Fiat personenauto's en Fiat bedrijfswagens beschikken we over een pand waarin een specifieke showroom voor het merk wordt gecreeerd."

"Fiat is een merk met passie en speelt vanaf haar oprichting in 1899 een belangrijke rol in de auto-industrie. Het merk is een mooie aanvulling op ons aanbod. De Fiat 500, Punto en Panda zijn modellen die in het straatbeeld veelvuldig de aandacht op zich vestigen. De zeer populaire Fiat 500 is dit jaar met de komst van de 500L en 500X uitgegroeid naar een 500-familie. Stuk voor stuk zijn het modellen met een eigen karakter en doelgroep, maar alle geinspireerd op de iconische 500. In de loop van volgend jaar is de nieuwe Fiat TIPO beschikbaar in Nederland. De eerste van de reeks is de sedan, waarna later de hatchback- en station-variant worden geintroduceerd. En met de Fiat 124 Spider is er een terugkeer van een legende als de ultieme roadster aangekondigd.

"Fiat Professional biedt een uitgebreid gamma van bestelwagens, pick-ups en busjes voor personenvervoer. De rijke historie en ervaring van ruim honderd jaar Fiat bedrijfswagens heeft ervoor gezorgd dat Fiat Professional een leidende rol heeft verworven in de bedrijfswagensector. Iets wat wordt bewezen door maar liefst vijf internationale Van of the Year-awards. Onlangs zijn de Ducato en Doblo Cargo compleet vernieuwd en in 2016 worden maar liefst drie nieuwe modellen geintroduceerd, waaronder de Fiat Fullback en de compleet nieuwe opvolger van de Scudo. Alle modellen worden door best-in-class-eigenschappen gekenmerkt en daarmee kunnen we tegemoetkomen aan de meest uiteenlopende mobiliteitsvragen en transportbehoeften.

"Onze aanstelling als Fiat en Fiat Professional-dealer voor sales en aftersales past in de netwerkstrategie van de importeur FCA Nederland. Kortom, het merk Fiat heeft vertrouwen en investeert in de toekomst, dit sluit naadloos aan bij de ambitie van ons familiebedrijf."

"We zijn in Schagen nu officieel dealer van Volkswagen en Fiat. Daarmee bieden we potentiele autokopers in deze regio dicht bij elkaar de nodige keuzemogelijkheden. Dat maakt onze aanwezigheid hier aantrekkelijk voor een bezoek. Het modellengamma bevat enkele populaire versies. We hebben er alle vertrouwen in dat we met Fiat een interessant klantenbestand gaan opbouwen." Aldus Ruud Schilder, vestigingsdirecteur Noordkop.

Martin Schilder Groep

Martin Schilder is een familiebedrijf met zijn wortels stevig verankerd in Noord-Hollandse bodem. De Volkswagen-dealer van het eerste uur is in 80 jaar uitgegroeid tot een omvangrijk automobielbedrijf. Naast verkoop en onderhoud van de merken Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen en Fiat biedt Martin Schilder een totaalpakket van diensten aan, zoals fleetsales, leasing, autoverhuur, schadeherstel, bedrijfswageninrichting, financiering, verzekeringen, takel- en bergingsdiensten. Het bedrijf telt 500 medewerkers en is gevestigd in Alkmaar, Bergen, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Schagen, Den Helder en Heerhugowaard (Occasion Centrum).