Alle milieutaken Alphen aan den Rijn naar ODMH

De milieutaken van de gemeente Alphen aan den Rijn worden op dit moment uitgevoerd door de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) en de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). Met ingang van 1 januari 2016 komt hier verandering in. Vanaf die datum brengt de gemeente Alphen aan den Rijn haar milieutaken volledig onder bij de ODMH. Het gaat hierbij om het uitvoeren van milieucontroles en behandeling van meldingen en vergunningaanvragen.

Het onderbrengen van de milieutaken bij een dienst biedt de beste garanties voor een eenduidig beleid op het gebied van toezicht en handhaving en in de aanpak van juridische kwesties.

Gevolgen

Voor de ODWH betekent de overdracht van milieutaken dat er ook medewerkers overgaan naar de ODMH, volgens een zogenoemd mens-volgt-werk traject. De ODWH draagt daarnaast alle lopende dossiers over.

Voor bewoners en bedrijven in Alphen aan den Rijn verandert er weinig. De werkwijzen van de omgevingsdiensten zijn vergelijkbaar. Bewoners en bedrijven zullen te maken krijgen met dezelfde landelijke procedures en regels rondom toezicht, handhaving en milieuwetgeving.