`Love Leuven': rector en burgemeester fietsen voor een gezelliger Leuven - KU Leuven

8 DEC. 2015. In de campagne `Love Leuven' slaan KU Leuven en stad Leuven de handen in elkaar voor een gezelliger Leuven. Op de kerstmarkt kruipen studenten en inwoners samen op een tandem. Door samen te fietsen zetten ze Leuven `onder stroom'.

Zo'n 51.000 studenten en 100.000 inwoners die samenleven in een stad, het schept een aparte band. Af en toe steekt frustratie de kop op, maar even vaak klinkt het dat studenten voor leven in de brouwerij zorgen. Wie verder kijkt, zal bovendien merken dat er tussen studenten en bewoners ook veel wederzijdse sympathie is. Rik Gosselink en Bieke Verlinden, respectievelijk vicerector en schepen van Studentenzaken, vinden het belangrijk om de goede verstandhouding tussen de student en de Leuvenaar zichtbaar te maken. Daarom lanceren ze voor het tweede jaar op rij `Love Leuven', een actie om studenten en Leuvenaars dichter bij elkaar te brengen.

In deze nieuwe editie ligt de klemtoon op samen bewegen. Rector Rik Torfs en burgemeester Louis Tobback sporen studenten en Leuvenaars aan om samen te sporten. Als startmoment voorzien we op de kerstmarkt van Leuven een tandem waarbij een inwoner en een student tegenover elkaar gaan zitten en moeten samenwerken om Leuven `onder stroom' te zetten. Fietsen ze samen, dan gaan de lichtjes van een kerstboom branden. De tandem is ontwikkeld door studenten ingenieurswetenschappen van de KU Leuven en vzw VELO.

Wie even op de fiets kruipt, verricht meteen ook een goede daad. Per gefietste kilometer gaat er namelijk 1 euro naar het Rune Fonds en het Healthy Heart Fonds.

Persmoment

Op donderdag 10 december 2015 organiseren KU Leuven en de stad Leuven een persmoment over Love Leuven. Rik Torfs en Louis Tobback trappen de campagne om 20u15 op gang. Ook levende fietslegende Eddy Merckx, en bekende Leuvenaars Jeroen Meus, Wim De Vilder en Frieda Van Wijck zetten hun schouders onder dit initiatief en zullen aanwezig zijn. Daarnaast zijn ook de studenten die de fiets gebouwd hebben, beschikbaar voor vragen.

Praktisch

Het persmoment vindt plaats op 10 december 2015 om 20u15 op het Hooverplein, ter hoogte van de De Ballon van de Vriendschap.