Inwoners Dinkelland en Tubbergen blijven voorlopig reizen met Regiotaxi Twente

PERSBERICHT

Tubbergen, 8 december 2015

Inwoners Dinkelland en Tubbergen blijven voorlopig reizen met Regiotaxi Twente

Tot 1 juli 2017 kunnen gebruikers van de Regiotaxi Twente gewoon blijven reizen met hun oude vertrouwde taxi. Hoewel er hard gewerkt wordt aan een nieuw regionaal vervoerssysteem waarbij de Regiotaxi op termijn zal verdwijnen, hebben de gemeente Dinkelland en gemeente Tubbergen ervoor gekozen om deze vervoersdienst een jaar te verlengen, zodat er geen mensen tussen wal en schip zullen vallen.

De gemeente is verantwoordelijk voor het vervoer van mensen met een indicatie. Dat kan bijvoorbeeld gaan om jongeren die met een busje naar school moeten, mensen met een beperking of ouderen die naar een vorm van dagbesteding worden vervoerd. Omdat het openbaar vervoer de laatste jaren veel toegankelijker is geworden voor deze groep mensen en omdat er veel veranderingen zijn in de zorg en ondersteuning, wordt er in 2016 gezocht naar nieuwe vormen van vervoer.

“Hoewel het contract met Regiotaxi Twente afloopt op 30 juni 2016, is er besloten om aansluitend daarop een nieuwe vervoersovereenkomst af te sluiten voor de periode van 1 jaar”, vertelt wethouder Eric Kleissen van Dinkelland. “Dat betekent dat mensen die nu gebruik maken van de Regiotaxi dat gewoon kunnen blijven doen tot 1 juli 2017.”

Al in 2016 wordt lokaal gestart met alternatieven voor maatwerkvervoer en voor inwoners zonder indicatie. Bij de ontwikkeling van nieuwe alternatieven wordt actief samengewerkt met lokale partners en de dorpen en kernen van de gemeenten Tubbergen en Dinkelland.

Volgens de Tubbergse wethouder Erik Volmerink verandert er de komende jaren in financieel opzicht niets. “Het huidige budget voor vervoer blijft in ieder geval tot 2018 beschikbaar, zodat we een zorgvuldige overgang te kunnen maken. Maar ook om te kunnen investeren in nieuwe ontwikkelingen en in het nog op te zetten regionale maatwerksysteem”, meldt hij. “