GaiaZOO gaat investeren

GaiaZOO gaat investeren

GaiaZOO gaat de komende twee jaar flink investeren. De Taiga krijgt nieuwe dieren, de wandelpaden worden vernieuwd, er komen nieuwe horeca- en toiletvoorzieningen en WiFi voor de bezoekers. Daarnaast verbouwt GaiaZOO de parkeerplaats, wordt het kassaplein compleet vernieuwd en komen er meer zitjes.

Het park dat het afgelopen jaar haar 10-jarig jubileum vierde, trok ruim 450.000 bezoekers en heeft sinds de opening al bijna 4,5 miljoen bezoekers verwelkomd. Bovendien kwamen er afgelopen jaar weer 10 nieuwe diersoorten bij waardoor de collectie inmiddels ruim 130 soorten en meer dan 1.000 individuele dieren omvat.

Meer dieren

Daarmee is GaiaZOO nog lang niet *af*. De komende twee jaar richt GaiaZOO zich hoofdzakelijk op het Noordelijk halfrond; de Taiga. Verspreid over 2016 en 2017 worden aan het Taiga-gebied van GaiaZOO onder andere de monniksgier, aasgier, kameel en berberaap toegevoegd. Het eindresultaat is een onge*venaarde collectie diersoorten van het Noordelijk halfrond. Op de valreep van 2015 zal ook een koppeltje gouden leeuwaapjes in het gebied Rainforest arriveren, een van de meest bedreigde apensoorten ter wereld.

Investeringen 2016-2017

Om rustig van deze diversiteit aan dieren te kunnen genieten, wordt er gezorgd voor meer zitgelegenheid. Ook wordt er de komende twee jaar (2016/2017) aandacht besteed aan het vernieuwen van de wandelpaden in de ZOO, nieuwe horeca- en toiletvoorzieningen en de aanwezigheid van WiFi. Daarnaast verbouwt GaiaZOO - vanwege de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg - de parkeerplaats en wordt het kassaplein compleet vernieuwd.