Foute kersttruien niet aan te slepen


Den Haag, 20151209 -- De foute kersttrui is dit jaar ongekend populair. In de aanloop naar Foute Kersttruiendag 2015 (vrijdag 11 december) is een sterk stijgende lijn te zien in het verkeer op de website Kersttrui.net. Inmiddels zijn er dagelijks ruim 2500 bezoekers op de website. De vraag is of liefhebbers nu nog op tijd zijn, aangezien de truien bij steeds meer winkels uitverkocht raken.

De verkoop van kersttruien loopt momenteel storm. De meest hysterische modellen met vrolijke kerstmannen, fonkelende kerstballen, glitterslingers en rendieren met een lichtgevende neus vliegen als warme broodjes over de toonbank. Elk jaar neemt de interesse voor (foute) kersttruien zichtbaar toe. Zo worden er op steeds meer plekken foute kersttruien borrels- en feesten georganiseerd. Dit jaar is er zelfs een ware Ugly Xmas Sweater run in het Vondelpark.

Randstad grootste liefhebbers

Voor veel mensen is het een prettig vooruitzicht om in een comfortabele, ruim vallende trui bij het kerstdiner aan te schuiven in plaats van in een strak jurkje of in pak. De kersttrui is het populairst in Noord-Holland, bijna een kwart van de bezoekers komt hier vandaan. In Drenthe is de kersttrui het minst populair. Van alle grote steden loopt onze hoofdstad met stip voorop in de zoektocht en aankoop van de meest foute kersttruien. Daarna volgen Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Zelf je kersttrui maken

Het is opvallend dat Kersttrui.net van liefhebbers steeds vaker de melding krijgt dat hun maat bij verschillende winkels al is uitverkocht. Vooralsnog lijkt het hier niet om de meest gangbare maten te gaan. Gezien de enorme stijging in het verkeer op de website, lijkt het er echter op dat steeds meer mensen dit jaar zelf een kersttrui moeten breien of versieren.