Werkzaamheden Park Steenvoorde vertraagd


Gepubliceerd op: 09 december 2015, Laatst bewerkt op: 09 december 2015

Op 26 oktober is de herinrichting van speelplek Park Steenvoorde gestart. De planning was dat de werkzaamheden 20 november klaar waren. Door de vele regenval in combinatie met de graafwerkzaamheden is het terrein echter dermate nat geworden, dat het werk is stil gelegd.

Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de werkzaamheden nu eind dit jaar of begin volgend jaar voortgezet. De speelplek blijft daardoor de komende periode afgesloten.

De verwachting is nu dat de speelplek in het 1e kwartaal van 2016 wordt opengesteld.

Maatregelen tegen wateroverlast

Op de speelplek heeft de gemeente maatregelen genomen om wateroverlast tegen te gaan. Zo zijn de vakken waar de speeltoestellen komen verhoogd aangelegd, is er drainage aangebracht en zijn er laagtes (wadi's) gecreeerd om bij hevige regenval het water op te vangen.

Zie ook

* Park Steenvoorde

Kaart Park Steenvoorde, klik voor meer info herinrichting Park Steenvoorde

De speelplek in Park Steenvoorde wordt dit jaar heringericht. Een aantal van de toestellen dient vervangen te worden en we gaan graag met de kinderen en volwassenen in gesprek om te horen welke wensen er zijn met betrekking tot de toekomstige inrichting van de speelplek. De wensen en
opmerkingen van de bijeenkomst van 13 juni zijn verwerkt. Op vrijdag 12 juni was er daarom een nieuwe bijeenkomst waar iedereen het nieuwe ontwerp kan komen bekijken.

* Werkzaamheden Aletta Jacobsstraat bijna klaar

De werkzaamheden op de speelplek Aletta Jacobsstraat zijn, op het bomen planten na, afgerond. De bomen worden dit jaar nog geplant.

* Deel Werkzaamheden Park Steenvoorde vertraagd op Facebook
* Twitter