Zienswijze verlengd voor 3 windlocaties na rectificatie


Bij de terinzagelegging van het Startdocument PlanMER over te onderzoeken locaties voor windenergie in Zuid-Holland blijken 3 locaties niet goed op de kaart te zijn ingetekend. Het gaat om de locaties: A12 Balij (Pijnacker-Nootdorp), Technopolis (Delft) en Halfweg (Nissewaard).

De provincie heeft daarom besloten de zienswijze voor deze 3 locaties met 4 weken te verlengen, en wel tot en met 12 januari 2016 in plaats van 14 december 2015.

De gecorrigeerde kaart is op de website van de provincie geplaatst, en te raadplegen via www.zuid-holland.nl/locatieswindenergie. De opzet van het milieueffectonderzoek en de onderzoekslocaties staan in het Startdocument planMER partiele herziening VRM windenergie.

Voor de nieuw ingetekende locaties A12 Balij (Pijnacker-Nootdorp), Technopolis (Delft) en Halfweg (Nissewaard) kan tot en met 12 januari 2016 een zienswijze aan de provincie kenbaar worden gemaakt. Dat kan via het mailadres windenergie@pzh.nl of per brief aan:

Provincie Zuid-Holland
t.a.v. mw. H. Maagdenberg
Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem
Postbus 90602
2509 LP Den Haag

De provincie informeert inwoners en andere betrokkenen deze week over de verlenging van de zienswijze met een advertentie in enkele lokale kranten. De advertentie is bijgevoegd bij dit persbericht, alsmede een nieuwe kaart voor locatie A12 Balij in Pijnacker-Nootdorp. Hierover kwamen de
afgelopen week veel vragen binnen. De te onderzoeken locatie ligt oostelijker, en meer in de richting van Zoetermeer, dan op de oorspronkelijke kaart was ingetekend.