Donderdag in 'Bureau Rijnmond'


Donderdag in 'Bureau Rijnmond'

Laatste update:
09-12-2015 | 13:12

Rotterdam - In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. In aflevering 39 vragen zij de hulp van de kijkers bij de volgende zaken:

Getuigenoproep schietincident

De politie doet onderzoek naar een schietincident dat op zaterdagmiddag 5 december plaatsvond in Rotterdam-Lombardijen. Om ongeveer 13.00 uur ontstond ruzie tussen een bewoner van de Homerusstraat en drie onbekende mannen. Er wordt expliciet gezocht naar een getuige op een fiets die op het
moment van het schietincident voor de woning stond.



Overval benzinestation Gustoweg Rotterdam

Op donderdag 19 november jl, om ongeveer 18:20 uur, stond een medewerkster van benzinestation aan de Gustoweg in Rotterdam in de deuropening van het station. Zij werd aangesproken door een jongeman, die haar vroeg waar in de buurt feestzalen waren omdat hij naar een feestje moest. Toen hij
tien minuten later terugkwam bleek hij andere plannen te hebben. De medewerkster werd overvallen en bedreigd met een mes.

Brandstichting en vernieling

Op maandag 14 september 2015, om ongeveer 03.55 uur kreeg de politie een melding dat er bij de Turkse buurtvereniging Versam aan de Zaagmolenstraat in Rotterdam brand zou zijn. Daar aangekomen zagen de agenten dat een ruit van de buurtvereniging was verbroken en dat er daadwerkelijk brand was
gesticht. Er zijn beelden van de verdachten.

Woninginbraak

Recent zijn er in een groot onderzoek naar woninginbraken in Rotterdam-Zuid maar liefst 15 aanhoudingen verricht. Zij worden verdacht van in ieder geval 30 inbraken. Hier komen vermoedelijk nog meer zaken bij en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Bij de doorzoekingen zijn veel goederen
in beslag genomen waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. Bureau Rijnmond toont een aantal van deze goederen in de hoop dat zij worden herkend door de rechtmatige eigenaren.

Inbraak

Op maandag 16 november 2015, om ongeveer 07.35 uur vertrok de bewoonster van een pand aan de 1e Kruisweg in Westmaas naar haar werk in Barendrecht. Rond 10:20 keek zij op haar telefoon en zij zag toen dat er iemand in haar woning was. Het camerasysteem in haar woning registreert dit namelijk.
Er zijn opnamen van de inbreker.

Beroving

Vrijdag 9 oktober, om ongeveer 03.00 uur werd een 42-jarige Rotterdammer op de Nieuwe Binnenweg beroofd van zijn geld. Dit had hij kort daarvoor gepind bij een geldautomaat. De verdachte die op de fiets is gevlucht is gefilmd. Bureau Rijnmond toont de beelden.
`Bureau Rijnmond' is donderdagmiddag rond 17.15 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.