Bloembollen planten bij Bels Lijntje


9 december 2015
Groenstrook bij het Bels Lijntje

De gemeente is 8 december begonnen met het planten van 90.000 bloembollen bij een deel van het fietspad Bels Lijntje in Stadsbos013. Het gaat om het stuk achter de woningen aan de Dintel in de wijk de Blaak.

In de groenstrook bij de Dintel zijn diverse soorten geplant die na elkaar bloeien van maart tot mei. Het is de bedoeling om de diversiteit aan bloemen langs het fietspad te verruimen. Dit vergroot de hoeveelheid voedsel voor bijen en andere insecten. De omgeving wordt er ook kleuriger door.
Het initiatief heeft als naam 'Bijenlint Bels Lijntje'.

Cooerporatie Bels Lijntje legt in totaal een 33 kilometer lang bijenlint aan. Het Bijenlijnt is een samenwerking tussen Cooeperatie Bels Lijntje, Stichting Korensla, Brabants Landschap, Stadsimkerij Beezz en gemeente Tilburg.

Landgoed

De gemeente en scoutinggroep PVG planten op 19 december nog meer bloembollen. Dat doen ze op het landgoed Heidepark-Vredelust. Dit is eigendom van de gemeente.

Het Stadsbos013 is een gebied van 1400 hectare groot in het zuidwesten van Tilburg. In het gebied liggen onder meer de Oude Warande en het groen ten westen van de wijk Blaak. In het bos onder meer wandelpaden, sportvelden, een speelbos en een manege. Tilburgers die nieuwe ideeen voor het bos
hebben, kunnen dat doorgeven via het kopje 'jouw idee' op de website stadbos013.nl.