D66 vragen over geweldsdelict ex-tbs'er beantwoord


Weaze

Leeuwarden werd opgeschrikt door de ernstige geweldsdelicten die op maandag 19 oktober plaatsvonden. De verdachte van de delicten zou een ex-tbs'er zijn, waarover eerder al klachten binnen waren gekomen. De D66-fractie vraagt zich af hoe met deze klachten is omgegaan.

Klachten

Het plaatvinden van deze verschrikkelijke gebeurtenissen, heeft de fractie verontrust. Volgens de berichtgeving hadden verschillende ondernemers op de Weaze geklaagd over de verdachte en hebben zij de politie gevraagd om maatregelen te treffen. Hierom stelt de D66-fractie een aantal
schriftelijke vragen aan het college. Zo wil ze graag weten wat er met de meldingen is gebeurd, hoe hierna gehandeld is en of de politie na de meldingen contact heeft gehad met de reclassering.

Antwoord

In zijn antwoord zegt het college dat veel aspecten van het incident nog in onderzoek zijn. Het college kan wel melden dat de verdachte een man is die al eerder veroordeeld is voor geweldsdelicten. Hij heeft daarvoor TBS gehad en zijn straf uitgezeten. Door alle betrokken partners is daarna
een plan van aanpak gemaakt. De genomen stappen zijn de raad meegedeeld in een informerende brief van de burgemeester in oktober jongstleden.

Schriftelijke vragen

Wilt u meer weten over schriftelijke vragen? Op de webpagina schriftelijke vragen leest u meer over de vragen en antwoorden. Hier vindt u ook een overzicht van alle ingediende schriftelijke vragen.