Donderdag 17 december: Voedselbankkaravaan op de markt in Sittard


Burgemeester Sjraar Cox neemt donderdag 17 december het eerste voedselpakket in ontvangst en markeert daarmee in Sittard-Geleen officieel de actie `L1 samen voor de voedselbank'.



Tijdens de actie trekt de L1 Voedselbankkaravaan ( met bekende Limburgers aan boord) door de provincie. Iedereen mag op de tijdelijke inzamellocaties van de L1 Voedselbankkaravaan langskomen om de ingezamelde pakketten te brengen en een motivatie te geven voor hun bijdrage aan dit goede doel.



1700 gezinnen in Limburg krijgen steun van voedselbanken
Elk jaar worden er acties voor goede doelen in het buitenland gehouden. In ons eigen land zijn echter ook meer dan een miljoen mensen die in armoede leven. Limburg telt momenteel 1700 gezinnen die zelf niet volledig in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien en steun krijgen van
voedselbanken. Mensen die aangesloten zijn bij de voedselbank ontvangen een voedselpakket ter ondersteuning. Het is een aanvulling op de wekelijkse boodschappen.



De eerste actie L1 samen voor de Voedselbank, in 2014, was zo succesvol, dat zestig Limburgse gezinnen van de wachtlijsten gehaald konden worden.



Doe ook mee met je buurt, je collega's of sportclub en lever zoveel mogelijk producten in!

Voor meer info www.l1.nl/voedselpakket



Deel deze pagina op:

* Twitter
* Facebook
* del.icio.us
* LinkedIn
* Digg
* Google Bookmark
* Google plus share

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 09 december 2015