Inspraakprocedure 'Nota Cultureel Erfgoed Dongen'


In een nieuwe 'Nota Cultureel Erfgoed Dongen' wordt het beleid voor het cultureel erfgoed vastgelegd voor de periode 2016-2018. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat de nota breed gedragen wordt en legt daarom de conceptversie van de nota ter inzage voor inspraak.

Deze publicatie is een kennisgeving overeenkomstig artikel 2, eerste lid van de 'Inspraakverordening Dongen 2007' dat voor het grondgebied van de Gemeente Dongen een 'Nota Cultureel Erfgoed' wordt voorbereid.

Ter inzage

De conceptversie 15.01 van de 'Nota Cultureel Erfgoed Dongen' ligt vanaf vrijdag 11 december 2015 tot en met woensdag 30 december 2015 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de centrale hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 in Dongen. U kunt digitaal of telefonisch een afspraak maken van
maandag t/m donderdag tussen 08.30 - 17.00 uur en vrijdag tussen 08.30 - 12.30 uur via het nummer 14 0162. U kunt de nota tevens hieronder downloaden:

* Nota Cultureel Erfgoed Dongen (pdf, 11 MB)

Reageren

Tijdens de genoemde periode kunt u de startnotitie inzien en een schriftelijke reactie geven. De reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Dongen, Postbus 10153, 5100 GE in Dongen, onder vermelding van 'Inspraakreactie Nota Cultureel Erfgoed'.

Vervolgprocedure na inspraak

De inspraakreacties zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van de nota. Van alle inspraakreacties zal een totaaloverzicht worden gemaakt waarin aangegeven wordt hoe met de betreffende reacties wordt omgegaan. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over de vaststelling van de
nota op 10 maart 2016. De in de nota genoemde lijst van 'Identiteitsbepalende objecten' als ook de nieuwe erfgoedverordening zullen later ter vaststelling aan de gemeenteraad worden voorgelegd en wel op 12 mei 2016.

Meer informatie

Voor nadere informatie over de nota en de verdere procedure kunt u ook contact opnemen met de heer J. Schellekens van het Team Vergunningen en Handhaving. U kunt hem telefonisch bereiken via het telefoonnummer 14-0162 of per e-mail: john.schellekens@dongen.nl.