VIP-ontvangst docenten in vernieuwd Rijksmuseum van Oudheden

PERSBERICHT 29 oktober 2015

VIP-ontvangst docenten in vernieuwd Rijksmuseum van Oudheden

Op woensdag 9 december 2015 zijn docenten van harte welkom in het Rijksmuseum van Oudheden, voor een feestelijke preview van de vernieuwde zalen over de Klassieke Wereld. Er is een doorlopend programma (16.30-21.00 uur) met praktische workshops, lezingen en rondleidingen. Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat met docenten in gesprek over de rol van het Rijksmuseum van Oudheden in het onderwijs, voor de vakken Geschiedenis en Klassieke talen. Aanmelden kan via www.rmo.nl/vip

Tijdens de VIP-avond voor docenten staan onder andere speed-rondleidingen in de vernieuwde zalen over de Grieken, Etrusken en Romeinen en schervenworkshops in het Kabinet der Klassieken op het programma. Museumdocenten presenteren het nieuwe educatieve materiaal, ter inspiratie voor een museumbezoek en lessen in de klas. Verder zijn er een Romeinse verhalenverteller, een demo ‘Sculptuur uit de oudheid’ met levend standbeeld, muziek uit de oudheid, een Grieks-Romeinse stylist en een Romeinse proeverij.

Voor publiek openen de vernieuwde zalen van het museum op dinsdag 15 december. De vaste presentatie over het oude Egypte blijft nog even gesloten en heropent in het najaar van 2016.