Kerstactie 'Lichtjes voor Sophia' voor Sophia Kinderziekenhuis

Kerstactie 'Lichtjes voor Sophia' voor Sophia Kinderziekenhuis

woensdag 9 december van start

ROTTERDAM - Een mooie traditie krijgt een vervolg. Op woensdag 9 december om 15.45 uur zal Shirma Rouse samen wethouder Eerdmans en een patiëntje van het Sophia dat die middag de talentenshow Sophia’s got Talent wint de lichtjes aansteken van de prachtige boom die is geplaatst voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Men steunt de patiëntjes door in de decembermaand symbolisch een lichtje in deze boom te kopen.

Een betere toekomst voor zieke kinderen

Dit jaar branden de lichtjes voor onderzoek naar de ontwikkeling van de hersenen van de meest kwetsbare groep patiëntjes in het Sophia; kinderen die veel te vroeg en/of met een ernstige geboren afwijking ter wereld zijn gekomen.

Zij hebben gelukkig een steeds grotere overlevingskans. Dat is te danken aan de toenemende kwaliteit van medische behandelingen. Maar na hun verblijf in het Sophia staan deze kinderen nog voor veel andere uitdagingen. Veel van hen krijgen op school last van concentratiestoornissen, of hebben moeite met de lesstof. Recent is ontdekt dat bij deze kinderen waarschijnlijk de hogere hersenfuncties onvoldoende zijn ontwikkeld.

Dankzij een uniek onderzoeksprogramma kan het Sophia Kinderziekenhuis de hersenen van deze jongens en meisjes in verschillende leeftijdsfases zichtbaar maken. Dit onderzoek zal zo inzicht geven in de ontwikkeling van de hersenen van ‘ernstig zieke pasgeborenen’.

Voor meer informatie en het kopen van lichtjes www.lichtjessophia.nl