Jane Austen verfilming Love & Friendship geselecteerd voor Sundance

PERSBERICHT

Jane Austen verfilming Love & Friendship geselecteerd voor Sundance

Amsterdam, 9 december 2015

De Nederlands/Ierse film LOVE & FRIENDSHIP van regisseur Whit Stillman is geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Film Festival in het Amerikaanse Utah. Dat heeft producent Revolver Amsterdam woensdag bekend gemaakt.

LOVE & FRIENDSHIP is een coproductie tussen Ierland, Frankrijk en Nederland en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen. De film vertelt het verhaal over de mooie, maar sluwe Lady Susan Vernon (Kate Beckinsale), die tijdens haar bezoek aan het landgoed van haar schoonfamilie probeert geschikte huwelijks kandidaten te vinden voor zichzelf en haar dochter. Dit plan wordt echter gedwarsboomd door de knappe Reginald DeCourcy en rijke Sir James Martin.

Naast Kate Beckinsale (Underworld, Pearl Harbor, The Aviator) zijn de andere hoofdrollen weggelegd voor; Chloë Sevigny (American Horror Story, Zodiac), Stephen Fry (V for Vendetta), Xavier Samuel (Twilight) en Emma Greenwell (Shameless). De regie is in handen van Whit Stillman, die eerder werd genomineerd voor een Oscar voor 'Metropolitan' en verder bekend is door zijn cultfilms The Last Days of Disco en Damsels in Distress Love & Friendship is een coproductie met Blinder Film uit Ierland en Chic Films (Un Prophete) uit Frankrijk en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds.Director of Photography is de Nederlander Richard van Oosterhout. Het belangrijkste Amerikaanse filmfestival voor de onafhankelijke film vindt plaats van 21 tot 31 januari 2016.

------ Einde persbericht

Over Revolver Amsterdam: Revolver Amsterdam is een creatief productiebedrijf voor internationale speelfilms en documentaires. Recente producties waren onder meer ‘Supernova’ van Tamar van den Dop, die vorig jaar in première ging op het Filmfestival van Berlijn. Revolver Amsterdam ontwikkelt momenteel onder andere Lick It van regisseur Sanne Vogel en scenarist Henk Burger en The Price van Siofra Campbell (met Noomi Rappace en Michael Shannon in de hoofdrollen).