Kerstvakantie in Nieuw Land

9 december 2015

kinderenVoor nieuwsgierige kinderen is het feest in Nieuw Land: de hele kerstvakantie staat in het teken van ontdekken. Kinderen maken een door stoom aangedreven bootje met een techniekworkshop, gaan schatgraven en kunnen leuke waterworkshops volgen van bedrijven als Waterschap Zuiderzeeland, KNMR en Nieuw Land. Schrijfster Anne Pek komt op 3 januari voorlezen uit haar kinderboek 'Erop of Eronder'.

Water en techniek: een combinatie die voor Flevoland heel belangrijk is. Dankzij slimme techniek is Flevoland ingepolderd en is er nu land in plaats van de woeste Zuiderzee. Op 20 en 23 december gaan kinderen zelf een bootje maken, tijdens een techniekworkhop.

Altijd al meer willen weten over water en waterbeheer? Op 28 en 29 december leer je van alles over water tijdens workshops Waterschap Zuiderzeeland, KNRM en Nieuw Land. Ontdek wat voor beestjes er in sloten leven, hoe mensen worden gered als zij in gevaar zijn op het water en...kom meer te weten over hoe wij onze voeten droog houden. Kinderen krijgen een prijsje als ze alle onderdelen hebben gedaan.

Op 21 en 22 december is er schatgraven in de kindertentoonstelling 'Ondergronds'. Als een echte archeoloog gaan kinderen op zoek naar een klein cadeautje. Nog niet uitgespeeld? Dan is er de tour door de tentoonstelling 'Pompen of Verzuipen'. Een bezoekje aan het 'Watertheater' mag ook niet ontbreken. Dit is een en al spelplezier waar kinderen leren hoe een polder werkt en wat er bij komt kijken om een polder te maken.

Elke dag staat de knutseltafel voor je klaar voor het maken van nieuwjaarskaarten. Nieuw Land stuur de kaarten voor de kinderen op!

Voor volwassenen is er een extra ingelaste taxatie. Wegens groot succes houdt Poekelien Lingbeek op 21 december weer een kunst- en antiektaxatie. Bezoekers mogen maximaal 2 voorwerpen op waarde laten taxeren. Kaartje voor taxatie is EUR 5,- (exclusief eventueel museumbezoek). Aan de Lelystadse kust werken Bataviawerf, Nieuw Land en RCE Maritiem Depot samen aan een nieuw cultuurbelevingspark.