VVV Leiden opent nieuwe brandstore

VVV Leiden opent nieuwe brandstore

Morgen opent de VVV Leiden een nieuwe brandstore. Het wordt een VVV nieuwe stijl waarin het Leidse verhaal, met kennis en cultuur als centrale pijlers, op een moderne en mooie manier wordt uitgebeeld. Bezoekers, die VVV Leiden betreden, zien en voelen Leiden met als eyecatcher een grote tijdlijn van Leiden, Stad van Ontdekkingen.

VVV Leiden is onlangs verhuisd van Stationsweg 41 naar Stationsweg 26. Dit was noodzakelijk in verband met de sloop van het oude pand en de renovatie van het stationsgebied. Op nummer 26 is de nieuwe brandstore ontwikkeld, met een eigen look en feel, uniek voor Leiden.

Leidse iconen

Het verhaal van Leiden laat zich vanaf het Leidens Ontzet het beste vertellen door de acht meter lange tijdlijn die prominent in de winkel aanwezig is. De bezoeker krijgt in een oogopslag een overzicht van alle grote gebeurtenissen, ontdekkingen en belangrijke personen van toen tot nu.

Thema-eilanden

Verder zijn er verschillende *eilanden* gecre*erd, allemaal met een eigen thema. De Leidse schilder Rembrandt van Rijn bijvoorbeeld is prominent aanwezig in de winkel. De tulp is ook een van de iconen die terugkomt in deze brandstore. De eerste tulp van Europa werd in de Hortus botanicus Leiden gekweekt. Leiden wordt dan ook wel de hoofdstad van de Bollenstreek genoemd. Naast Rembrandt en de tulp zijn de volgende thema*s in de VVV te vinden: de T.rex (komt in 2016 naar Naturalis Leiden), de Leidse musea, het water en de binnenstad.

Informeren en inspireren

VVV Leiden verstrekt informatie aan de bezoekers , zodat ze genspireerd de stad in gaan. De medewerkers geven persoonlijk advies over wat er in Leiden te zien en te doen is. In de nieuw store zijn plattegronden, stadswandelingen, folders, de Uitagenda, alle denkbare cadeaubonnen en andere zaken verkrijgbaar. Er zijn tevens leuke, typisch Leidse producten te koop, zoals puzzels en literaire reeksen. De winkel is een fijne plek voor zowel bezoekers als bewoners van de stad. Er staat een leestafel met voldoende leesvoer, op een groot scherm wordt de cityfilm van Leiden getoond en de VVV medewerkers werken met de nieuwste apparatuur.

Leiden

Met het gevarieerde aanbod in de historische binnenstad, meer dan 3.000 monumenten, kilometers aan grachten en singels en de hoogste museumdichtheid van Nederland (13 musea), is Leiden een indrukwekkende stad voor bezoekers, zowel nationaal als internationaal.