Benefiet feest van We Own Rotterdam voor nieuwe website

Benefiet feest van We Own Rotterdam voor nieuwe website

Rotterdam - De Engelstalige culturele evenementen kalender We Own Rotterdam (WOR) is al vijf jaar lang het gezicht van de Rotterdamse underground scene. Als enige in zijn soort biedt het een overzicht van alle a-typische, undergroud evenementen waar Rotterdam zo van bruist. Het benefiet feest op 12 december is de combinatie van kunst, muziek, eten, drinken en optredens met een Rotterdams tintje. . De opbrengsten hiervan moeten het voortbestaan van WOR waarborgen. Anders dreigt dit Rotterdamse pareltje op korte termijn te verdwijnen.

Uit liefde voor Rotterdam

Kleine kunstexposities, underground feestjes op onverwachte plekken en innovatieve pop-up initiatieven zijn maar een kleine greep uit wat Rotterdam op cultureel gebied te bieden heeft. Volgens de initiatiefnemers van WOR weerspiegelen deze vaak kleinschalige initiatieven het ware gezicht van Rotterdam: zijn rauwe, creatieve, ondernemende kant dat zich kenmerkt door innovatie en connecties leggen met elkaar.

Het WOR platform is in 2010 gecreëerd door een groep vrijwilligers om eventorganisatoren te ondersteunen met de promotie van hun evenementen en zo een groter publiek bereiken. Voor cultuurliefhebbers ontstond met de introductie van WOR voor het eerst een grootschalig overzicht van wat er allemaal te doen is in Rotterdam. De Engelstalige online kalender bleek al snel een enorm succes. Het platform wordt niet alleen door Rotterdammers gebruikt, maar heeft ook landelijk en internationaal een groeiend aantal trouwe fans.

Crowdfunding voor een nieuwe website

We Own Rotterdam wordt al vanaf het begin met veel liefde in stand gehouden door een kleine groep vrijwilligers. Het huidige team, dat bestaat uit Rotterdamse doeners Tabitha, Dzenita, Tatiana en Lana, wil het WOR platform niet alleen voortzetten maar ook verder ontwikkelen door kleine Rotterdamse creatieven in de toekomst ook op andere manieren te ondersteunen bij de opzet en promotie van hun evenementen.

De huidige website die in 2010 gecreëerd is, is zo veroudert en heeft moeite om online goed te blijven werken. De website biedt al langere tijd niet voldoende functionaliteiten om een goed overzicht te verschaffen van wat er te doen is in de stad. Zonder deze basis zal WOR op termijn verdwijnen. Met de crowdfunding campagne wordt een beroep gedaan op alle Rotterdamse organisaties, vrienden, gebruikers en fans om de nieuwe website mogelijk te maken met een donatie. Iedereen die WOR steunt kan op een mooi geschenk rekenen.

Benefiet feest in samenwerking met Avenue

Om de crowdfunding campagne een extra impuls te geven organiseert WOR op 12 december een benefiet feest in de vers geopende pop-up bar Avenue aan het Kruisplein. Bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage doneren en maken daarmee kans op twee keer twee toegangskaarten voor een evenement van WORM. Tevens zullen drie werken van het jonge Rotterdamse ontwerperbureau AntiStudio worden geveild. En tot slot zullen Triphouse Rotterdam en Kate Orange de avond van muziek verzorgen. Alle opbrengsten zijn ten gunste van de crowdfunding campagne.