Hanzehogeschool Groningen en de 7e European Innovation Summit

Hanzehogeschool Groningen en de 7e European Innovation Summit

Groningen, 9 december 2015 - Het 7e European Innovation Summit in Brussel heeft als thema “het pact voor innovatie", dat pleit voor een nauwere samenwerking tussen de belangrijkste Europese innovatiebelanghebbenden op vele terreinen. Het European Innovation Summit is georganiseerd door Knowledge4Innovation (K4I) en vindt plaats van 7-10 december in het Europees Parlement in Brussel.

Ook de Hanzehogeschool Groningen is vertegenwoordigd op de Summit met (master)studenten, lectoren en docenten:

Bij het openingsdebat: Energy Union-The remaining challenges, heeft lector Energietransitie Wim van Gemert, het verhaal rondom energieproeftuin EnTranCe gepresenteerd. Met als belangrijk kernpunt het bouwen aan innovatielaboratoria in het Europese netwerk

Bij het dinner debat hebben zes studenten van de EUmaster Energy het debat geleid met als thema Share your Talent, move the world. Er ontstond een levendige discussie over ethiek, duurzaamheid, de macht van het Europese Parlement, innovatie, onderzoek etc. Europarlementariër Lambert van Nistelrooij bedankte aan het einde de studenten voor de frisse ideeën en prikkelende vragen. Hij beloofde een aantal ideeën mee te nemen in het debat van de Energy Union, de Innovation Union.

Meer informatie is te vinden op http://www.knowledge4innovation.eu/.