Tuchtrecht | Overige klachten | ECLI:NL:TGZRAMS:2015:115

ECLI: ECLI:NL:TGZRAMS:2015:115

Datum uitspraak: 08-12-2015

Datum publicatie: 08-12-2015

Zaaknummer(s): 2014/395 herstelbeslissing

Onderwerp: Overige klachten

Beroepsgroep: Arts

Beslissingen: Gegrond, doorhaling inschrijving register

Inhoudsindicatie: De inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) klaagt tegen verweerder,een psychiater/psychotherapeut, wegens door de IGZ gestelde (omvangrijke) fraude met sociale zekerheidsuitkeringen en persoonsgebonden budgetten. Verweerder is hierbij volgens IGZ betrokken door "zware" diagnoses bij (potentiele) patienten te stellen, zonder dat deze diagnoses voortvloeien uit de werkelijke toestand van de patient, waarna (betrokken) derden gelden innen bij het UWV en de CIZ. Verweerder heeft volgens de IGZ in strijd met de daarvoor geldende richtlijnen (herhaaldelijk) onjuiste diagnoses gesteld en zware medicatie voorgeschreven. Verder is hij tekortgeschoten in de informatie-uitwisseling met de huisartsen/medisch specialisten en uitkeringsinstanties. Verweerder heeft volgens de IGZ aldus in strijd gehandeld met het algemeen belang gelegen in een goede uitoefening van de individuele gezondheidszorg en niet gehandeld in overeenstemming met de voor hem geldende beroeps- en gedragscodes. Verweerder ontkent iedere betrokkenheid en voert aan dat - voor zover er sprake is van fraude - hij daar zelf ook het slachtoffer van is.Gegrond, doorhaling met een voorlopige voorziening.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG

TE AMSTERDAM

Herstelbeslissing van 8 december 2015 naar aanleiding van de op 13 oktober 2015 gegeven beslissing op de klacht van

INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG,

gevestigd te A,

k l a a g s t e r,

gemachtigden: drs. J. Speksnijder en mr. A.J.G. Peters, Inspecteurs voor de Gezondheidzorg,

tegen

B,

arts, psychiater en psychotherapeut,

werkzaam te C,

v e r w e e r d e r,

gemachtigde: mr. V.M. Weski.

1. De beoordeling

In deze zaak is op 13 oktober 2015 een beslissing gegeven. Naar thans blijkt, bevat deze beslissing een kennelijke misslag. Deze kennelijke misslag leent zich voor herstel op de onderhavige wijze.

2. De beslissing

In de beslissing van 13 oktober 2015 moeten onder "6. De beslissing" het vijfde en zevende opsommingstreepje waarin staat "legt deze maatregel, bij wijze van voorlopige voorziening, aan de verweerder op zulks met onmiddellijke ingang totdat deze beslissing onherroepelijk is geworden dan wel in beroep is vernietigd"worden gewijzigd in:

"- schorst, bij wijze van voorlopige voorziening, de inschrijving van verweerder in het BIG-register met ingang van vijf dagen na de dag van de uitspraak van deze beslissing, derhalve ingaande op maandag 14 december 2015 te 00.00 uur".

Aldus gewezen op 8 december 2015 door:

mr. P.J. van Eekeren, voorzitter,

dr. C.M. Sonnenberg, T. van der Veer, dr. M.H. Braakman, dr. C.H.J.A.M. van de Vijfeijken, P. Citroen en dr. R.J. Takens, leden-beroepsgenoten,

mr. S. Colsen, lid-jurist,

mr. S.S. van Gijn, als secretaris,

w.g. P.J. van Eekeren, voorzitter

w.g. S.S. van Gijn, secretaris